vineri, 9 mai 2008

Minerva Grama a fost alaturi de voluntari la Ziua Crucii Rosii la Sibiu

Reprezentantii Crucii Rosii Sibiu au iesit in strada de Ziua Mondiala a organizatiei. Timp de doua ore, ieri la amiaza, voluntarii sibieni au oprit trecatorii pe strada Nicolae Balcescu pentru a le oferi informatii despre activitatile de la Sibiu ale Crucii Rosii.

De asemenea, au provocat trecatorii la jocuri amuzante si le-au oferit informatii pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, dar si tehnici de prim ajutor. Faptul ca evenimentul s-a desfasurat intre orele 14 si 16.00 a atras foarte multi oameni, deoarece pietonalul era intens circulat. Voluntarii au postat patru panouri cu programele Crucii Rosii la Sibiu. Unul din panouri era gol si pe el scria „ajuta".

Minerva Grama, canidatat PNTCD la functia de presedinte al Consiliului Judetean Sibiu a fost singurul politician prezent la eveniment. Dansa a discutat cu Claudia Popa, directoarea Crucii Rosii Sibiu careia i-a destainuit ca in anii 80 si ea a facut cursul de prim ajutor la Crucea Rosie, ceea ce i-a folosit foarte mult in cateva ocazii. Alaturi de doamna Grama au fost prezenti si candidati ai PNTCD la Consiliul Local si Consiliul Judetean.

Minerva Grama sustine ca judetul Sibiu dupa 18 ani de aproximari in administratie si numeroase greseli are nevoie de un "curs de prim ajutor" aplicat de o femeie. In programul sau electoral detailiat serviciile sociale ocupa un loc important, vazute intr-o perspectiva moderna, cu implicarea Consiliului Judetean prin institutiile subordonate in parteneriat cu ONG-urile in dezvoltarea de noi servicii. Consiliul Judetean va trebui sa finanteze mai mult astfel de proiecte.